Ellemann-Jensen: Venstre er stadig et landbrugsparti

Vi glemmer ikke vores rødder, lyder det fra Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, der før statsministerens åbningstale tirsdag siger, at Venstre stadig er et landbrugsparti.

I Venstre har der de seneste uger lydt forskellige holdninger til, hvordan man skal indføre en CO2-afgift på landbruget. Om den skal placeres hos forbrugerne eller på produktionsleddet.

Mandag aften slog Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen fast forud for et møde i Kolding, at en del af afgiften bliver placeret i produktionen. 

Før statsministerens åbningstale i Folketinget tirsdag blev Venstre-formanden spurgt ind til sin holdning til CO2-afgiften af TV2 News, og gentog her mange af de argumenter, som han har fremsat gentagne gange. Blandt andet under sin tale på Landbrug & Fødevarers delegeretmødet i Herning fra november sidste år.

Han blev dog også spurgt om Venstre stadig er et landbrugsparti. 

- Vi er også et landbrugsparti. Vi glemmer ikke vores rødder. Det var der, at vi blev skabt for 153 år siden. Men vi er også andet og mere end det, sagde han, og fortalte, at Venstre er et parti for hele Danmark.

Adspurgt om det hæmmer Venstre, at mange opfatter partiet som et landbrugsparti, lød det:

- Vi er også et landbrugsparti. Vi er sådan set et parti, der favner de her balancer, og hvor vi siger åbent og ærligt, at den grønne omstilling, det er min generations vigtigste opgave samtidig med, at vi skal have mad på bordet både morgen, middag og aften. Det har vi en forpligtigelse til at producere så bæredygtigt som overhovedet muligt, sagde Jakob Ellemann-Jensen til TV2 News.

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen erkender i samme interview, at partiet har talt med to tunger og været for uklar i spørgsmålet om en afgift på landbruget.

- Jo, det har vi, og det har givet en masse diskussion generelt og i særdeleshed i Venstre. 

- Vi kommer til at få en CO2-afgift på landbruget. Og en del af den kommer til at være på produktionen. Men vi skal også være opmærksomme på, at udenlandske fødevarer ikke bliver billigere, siger han.
I den seneste tid har Venstre i offentligheden været delt i to, fordi nogle ønsker en afgift, mens andre frygter, at det vil hæmme dansk landbrug. 

Mandag bekræftede Jakob Ellemann-Jensen, at partiet går ind for en CO2-afgift på landbrugsproduktion.

OBS. Artiklen er opdateret kl. 12.53 med sidste del vedrørende splittelse i partiet.
 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle