Ellen på syv vil hellere se farfar høste end spise fredagsslik

Når de små piger på syv og 10 år besøger farfar og farmor ved Skive, der er i gang med at høste vinterbyg, er det ofte meget sjovere, end at blive hjemme i København.

Når Ellen på syv år tager den lange tur fra København for at besøge farfar og farmors gård i Skive, er det ikke med sur mine. Tværtimod glæder hun sig til at komme væk fra byen og følge med i høsten, fortæller hendes far, Kasper Tollestrup.

"Hun synes, det er spændende at være med til høst og være en del af stemningen. Hun er lige kommet hjem fra Mallorca, og det her er en helt anderledes ferieoplevelse", siger Kasper Tollestrup.

Han er opvokset på gården ved Skive, hvor hans mor Birte og Bent Jensen på billedet er i gang med at høste 15 hektar vinterbyg. Dog faldt landbruget ikke i hans egen smag, hvorfor han læste til statskundskab i Aarhus og senere flyttede til København for at arbejde.

"Jeg kan huske meget fra min egen barndom, når vi skulle høste, og det var virkelig spændende at være med til. Og noget hele familien var sammen om. Så det er både sjovt - og også lidt vigtigt for mig - at komme tilbage med mine egne børn og give stemningen og oplevelsen videre, når familien høster. Min far fyldte 70 år i juli, så det er måske ved at være sidste chance for at opleve dem høste", siger han.


Hos bedsteforældrene er der mere liv, hvor pigerne kan være ét med naturen og dyrene, fortæller deres far.

Danser på halmballerne

Udover Ellen er der også storesøster Asta på 10 år, der er med hver sommer, når familien besøger fastlandet. Hun kan godt lide at gå ture på engen, hvor hun blandt andet møder rådyr og fasaner.

"Jeg er lidt overrasket over, at hun stadig synes, det er sjovt. Det kunne jo være, det var sjovere med veninderne i København", lyder det fra faren.

I år var de afsted i fire dage og besøgte også bedsteforældrenes sommerhus. 

"Ellen ville gerne hjem og spise fredagsslik, men så sagde jeg, at bedstefar skulle ud og høste, og det ville hun hellere være med til. Når pigerne kigger på, danser de på halmballerne og vinker til ham, og det bliver han glad af at se", siger Kasper Tollestrup og tilføjer, at Ellen dog fik fredagsslik senere på aftenen.

Med billederne deltager Kasper Tollestrup i konkurrencen i 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede, hvidkløver, vårbyg, rug, spinat til frø, triticale og havre.

Mangler høst: Hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle