Elsker at høste med gamle maskiner: De kan ryge og brøle

Benjamin Christensen hjælper sin far med høsten på Brusholt ved Hjallerup. De høster med ældre maskiner, som ryger, brøler og giver flere udfordringer.

Det er egentlig Benjamin Christensens far, Jens Kristian Christensen, som driver bedriften Brusholt ved Hjallerup, hvor han driver 100 hektar og har malkekøer.

Men når der høstes, træder Jens Kristian Christensen lidt tilbage og holder i stedet øje med Benjamin Christensen og hans lillebror, som får lov til at høste.

”Vi har sat far lidt på sidelinjen. Min lillebror kører mejetærskeren, mens jeg kører korn fra. Far står for det meste ved siden at og fortæller os, hvad der er smartest at gøre i situationen”, fortæller 17-årige Benjamin Christensen.

Sønnerne høster med en 20 år gammel New Holland TX68 og to 30 år gamle Ford County 1174. Benjamin Christensen nyder de gamle maskiner, som gør høsten lidt sjovere end med nye maskiner.

”De kan ryge, brøle og er de simple. Traktorerne er specielle, da de er kendt for deres lige store hjul, deres specielle firehjulstræk, som man ikke kan slå fra, og så for at de ikke kan dreje så godt”, siger Benjamin Christensen og tilføjer:

”Det er lidt sjovere at trykke på koblingen og sætte den i gear end bare at skubbe en pind frem og give den gas. Det giver mere udfordring, at man selv skal styre og holde mere øje med det hele, fremfor at man skal trykke på en knap, læne sig tilbage og lade maskinen gøre arbejdet for en”.

Benjamin Christensen har høstet 100 hektar på Brusholt, hvor hveden har givet cirka fem ton per hektar, og byggen er på tre et halvt ton per hektar.

”Høsten er gået godt. Det har været hurtigt og nemt, fordi udbyttet ikke har været det store. Min far sagde pludselig under høsten, at det var første gang, at han havde været med til at høste før sin fødselsdag, 28. juli. Normalt er vi kun i gang med helsæden på det tidspunkt”, siger Benjamin Christensen.

Benjamin Christensen deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sit indsendte billede.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle