En gave, da kartoflerne slap fri for kvoterne

I 2015 var det Kartoffelmelcentralen, KMC, der imponerede dommerkomitéen mest og løb med prisen.

Dengang var dommerkomitéens begrundelse, at KMC havde formået at klare sig særlig succesfuldt gennem store forandringer i markedsvilkårene. »Via innovation, stærk kundeorientering og et tæt samspil og god kommunikation med landmandsleverandørerne er der opnået særligt bemærkelsesværdige resultater«, sagde Henrik Rasmussen fra Nykredit i sin begrundelsestale.

Tilbage i 2012 blev kartoffelkvoterne afskaffet, og siden har KMC ikke kigget sig tilbage.

I stedet begyndte man at tænke innovativt og udvikle kartoffelmelet til specialprodukter, der indgår i vingummi, mayonnaise, babymad, ost og leverpostej.

I regnskabsåret 2013/14 nåede virksomheden knap 1,1 mia. kr. i omsætning. I forhold til året før var der tale om en vækst på 16 procent, som resulterede i Vækstprisen.

Året efter blev et fantastisk kartoffelår, og det var med til at sende markedsprisen ned. Derfor lå væksten i regnskabsåret 2014/15 på mere beskedne fem mio. kr. I det seneste regnskabsår er man tilbage med en omsætning på 1,2 mia. kr. En vækst på ni procent. Så man kan roligt sige, at KMC har formået at fortsætte i det vækstspor, der blev præmieret.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle