En tredje minkfarm er smittet med corona

Yderligere én minkfarm er smittet med covid-19.

Der er fundet covid-19 på en tredje dansk minkfarm. Det erfarer landbrugsavisen.dk.

Farmen ligger ikke langt fra Sindal i Hjørring Kommune. Farmen har cirka 5.000 mink. 

Ud fra et forsigtighedsprincip har regeringen igen besluttet, at dyrene skal aflives.

Den nye farm med covid-19 føjer sig til de to minkfarme, der de seneste uger er fundet henholdsvis i Hjørring og i Frederikshavn kommuner. Her er besætningerne på begge farme blevet aflivet.

Det nye fund er sket uafhængigt af Fødevarestyrelsens screeening af 120 farme for smitte med covid-19. I stedet har man fundet de smittede dyr, fordi en person med relation til minkfarmen fortalte Fødevarestyrelsen, at de var konstaterte smittet med corona. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Testresultaterne fra farmen viser, at mere end halvdelen af besætningen var smittet med covid-19. Fødevarestyrelsen forventer, at dyrene bliver aflivet fredag.

Den nye farm ligger ikke langt fra Sindal, hvor også den første smittede farm, blev fundet.

På de to først smittede farme i Hjørring og Frederikshavn kommuner, var det ægtefællerne som er ansat på et plejecenter, der bragte smitten hjem til farmene. Det vides dog endnu ikke, om det nye udbrud har forbindelse til plejehjemmet i Sindal.

For at få overblik over udbredelsen af covid-19 i minkbesætningerne har Fødevarestyrelsen foretaget stikprøveundersøgelser i 120 minkbesætninger på landsplan i perioden 22.-26. juni 2020.

Landbrugsavisen.dk har forsøgt at få en kommentar fra ejeren af den ramte farm. Det er ikke lykkedes endnu.

En fjerde farm er fortsat under mistanke for smitte, det er en større nordjysk bedrift i Aalborg Kommune med cirka 1.500 tæver og i alt omkring 10.700 mink.

Opdateret kl. 15.42: Det nye fund er ikke sket i forbindelse med Fødevarestyrelsens screening af 120 minkfarme, hvilket fremgik af artiklen tidligere.

Opdateret kl. 17:04: Fødevarestyrelsen har nu bekræftet, at den tredje minkfarm er smittet.

Emneord

Top2 , coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle