En tredje minkfarm er under corona-mistanke

En tredje minkfarm bliver nu undersøgt for corona-smitte.

Fødevarestyrelsen har mistanke om, at endnu en nordjysk minkfarm er smittet med corona-virus. Det erfarer landbrugsavisen.dk.

Denne gang drejer det sig om en større nordjysk bedrift i Aalborg Kommune. På bedriften er cirka 1.500 tæver og i alt omkring 10.700 mink.

Efter fund af corona-smitte i to nordjyske minkbesætninger i henholdsvis Sindal og Frederikshavn besluttede styrelsen at gennemføre en stikprøvekontrol for smitten i 120 minkbedrifter landet over. Der testet dog flest farme i det nordjyske, oplyser Fødevarestyrelsen. 

"Vi er stadig i gang med screeningen af de 120 minkfarme, og ser også på andre farme", skriver specialkonsulent i Fødevarestyrelsen, Erik Jepsen, til landbrugsavisen.dk.

Det er endnu blot en mistanke om smitte, og det vides derfor ikke, om der foreligger positive testresultater eller om dyrene har udvist symptomer. 

Ligeledes er det uvist om mistanken om smitte på den tredje farm er opstået på baggrund af stikprøvekontrollen, eller om farmen bliver undersøgt, fordi Styrelsen for Patientsikkerhed har underrettet Fødevarstyrelsen om at en person med tilknytning til farmen er smittet - hvilket er den normale arbejdsgang, hvis en person, der arbejder med mink bliver testet positiv for corona.

Fødevarestyrelsen har forklaret, at stikprøvekontrollen skal til for at få et klart billede af udbredelsen af corona i mink i Danmark. Ifølge Fødevarestyrelsen er de 120 minkfarme en stikprøve på 10 procent af de lige over 1200 minkfarme i Danmark.

I sidste uge blev først en minkfarm i Sindal i Nordjylland testet positiv for corona, og i alt 11.000 mink inklusiv 1.800 slået ned. Den anden minkfarm, der er er fundet positiv, er en lidt mindre farm i Frederikhavn, omkring 20 km fra den første, med omkring 700 tæver og i alt 4.200 mink.

Her venter ejeren af minkfarmen stadig svar på, om besætningen skal slås ned eller ej.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle