En uge mere uden stigninger for de tyske slagtesvin

Igen er noteringen 1,36 euro for slagtesvin i Tyskland.

De er ved at være vant til det i Tyskland.

Noteringen for slagtesvin flytter ikke på sig, og for 15. uge i træk lyder noteringen på 1,36 euro pr. kg. Det svarer til 10,13 kr.

Trods god efterspørgsel på slagteklare grise, så er manglende prisstigninger på kødmarkedet årsag til den fastlåst notering.

»Efter 14 uger med uændrede priser formår den tyske slagtesvinenotering stadigvæk ikke at stige. Selvom der i Tyskland slagtes cirka 1. mio. grise pr. uge for tiden, siger tyske markedsinteressenter, at udbuddet ikke er rigeligt. Derudover forventer man, at udbuddet vil falde i de kommende uger. På den anden side er slagteriernes efterspørgsel god, og det er ikke nemt for omsætterne at finde yderligere frie partier af slagteklare grise. Alt i alt er stemningen på det tyske slagtesvinemarked positiv, men den tyske omsætterorganisation VEZG hæver ikke noteringen i dag med hensyn til kødmarkedet«, skriver Danske Svineproducenter og uddyber:

»På kødmarkedet har vi nemlig ikke set markante prisstigninger endnu. Hvis omsætterorganisationen VEZG havde hævet slagtesvinenoteringen i dag, ville det kun være et spørgsmål om tid, hvornår de store tyske slagterier ville sætte slagtesvinemarkedet under pres igen. Allerede i begyndelsen af ugen har de store tyske slagterier signaliseret, at de ikke vil acceptere en prisstigning i dag«.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle