En video til historiefortællingen: Høst i aftenskumringen

Kasper Pedersen og hans søn filmer landbrugslivet, så vi kan huske det om mange år, når meget med garanti vil være forandret.

Forestil dig at se videoen herover om 25 år. Alt, hvad der med dagens briller ser nyt og effektivt ud, vil med garanti fået bedaget skær.

Af gode grunde ved vi ikke præcist, hvad fremtiden bringer, men meget vil utvivlsomt være anderledes.

"Nu har Horsch f.eks. lige fremvist sin førerløse majssåmaskine – måske er halvdelen af maskinparken førerløs om 30 år", siger Kasper Pedersen, der i høstsæsonen hjælper til hos sin far, Troels L. K. Pedersen, på Toustrup Østergaard i Sorring mellem Silkeborg og Aarhus.

Sammen med sin 12-årige søn gør han i hvert fald sit til, at vi om mange år vil kunne huske, hvordan man drev landbrug og ikke mindst høstede her i 2020'erne. Det er netop hans motivation for at bruge tid på at filme og klippe videoer.

"Jeg kunne godt savne, at der i dag også fandtes mange videoklip med, hvordan man gjorde drev landbrug og høstede i gamle dage", siger Kasper Pedersen.

Udstyr til at filme er der rigeligt af. Hans søn har nu tre GoPro-kameraer, som han sætter til at filme forskellige steder på maskinerne. Derudover bruger de også en drone, når de skal optage i marken.

"Det største arbejde ligger faktisk i at få sammenklippet alle optagelserne", siger han.

I år handlede et af deres videoprojekter om at filme en høst på en smuk sommeraften.

"Mellem regnbygerne kommer der noget ganske flot aftenvejr med flotte farver, som det kan være vanskeligt at optage på film. Men vi gjorde et forsøg", siger Kasper Pedersen.

Det havde regnet i løbet af dagen, og der var generelt pres på for at nå alting, fordi vejret havde vist sig fra sin ustadige side.

Mejetærskeren - en Claas Lexion 420 - føres af Troels Pedersen, mens kornvognene manøvreres af anden og tredje generation.  

Med den indsendte video deltager Kasper Pedersen i konkurrencen Skyd Bedste Video.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Få gode råd til en sikker høst og deltag i vores høstquiz her. Så er du med i lodtrækningen om en DJI Mavic Air 2 Drone til en værdi af 7.990 kroner

Faktaboks

Skyd Høsten 2021

Der er nu lukket for indsendelser til årets konkurrence. Vindere bliver afsløret i LandbrugsAvisen 18. september.

Emneord

Skyd høsten 2021 , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle