Endnu en svineproducent lander to-cifret millionoverskud

Rauff Holding leverede et overskud på næsten 30 mio. kr. sidste år.

Det gik godt for danske svineproducenter sidste år. Rigtig godt.

Det viser og understreger regnskaberne for 2019 fra de danske landmænd, der har investeret i svineproduktion.

For en uge siden landede Carsten Lund Thomsen, der ejer selskabet Akset A/S, der ejer store andele i udenlandske landbrug, et plus efter skat på 31,2 mio. kr.

I denne uge er det Niels Rauff Hansen, der i sit selskab Rauff Group A/S har fået et overskud efter skat 29,7 mio. kr. for 2019. Året før lød overskuddet på 6,2 mio.

I samme ombæring er selskabets egenkapital øget med 19 mio. kr. til 334 mio. kr. sammenlignet med 315 mio. kr. året før.

Niels Rauff hansen ønsker ikke at kommentere regnskabet i detaljer. Han henviser i stedet til ledelsesberetningen, hvor regnskabet kaldes for "tilfredsstillende".

Når det gælder udsigten til 2020, forudser han et resultat på niveau med 2019 eller bedre:

"Min forventning er, at vi i 2020 får et resultat, der som minimum bliver lige så godt som sidste år", siger Niels Rauff Hansen.

Landbrug i Danmark, Slovakiet, Polen, Ukraine og Rusland

I Danmark ejer Niels Rauff Hansen blandt andet Søvang Gods ved Skive. Der er han også hovedejer af Søvang Svineproduktion, som han driver sammen med sønnen Mads Rauf-Bjerre. Svineproduktionen på Søvang landede i 2019 et overskud på 9,1 mio. kr. efter et resultat før skat på 11,6 mio. kr.

I udlandet ejer Niels Rauf Hansen en stor andel i Dan-Slovakia Agrar, der producerer svin i Slovakiet, og en mindre andel i Polen Invest, der ejer hovedparten af Goodvalley A/S, der driver landbrug med fokus på svineproduktion i Polen, Ukraine og Rusland.

en del af AC farming

Sidste år købte Niels Rauff Hansen en del af konkursboet efter AC Farming. Det er Trummergaard på Frørupvej ved Christiansfeld, som han købte sammen med sin søn Mads Rauff-Bjerre og Kristian Uhrenholt.

Trummersgaard fik i 2019 et overskud før skat på 3,7 mio. kr. og efter skat på 2,9 mio. kr. 

Trummersgaard var den gård, hvor AC Farmings direktør Jan Rodenberg boede allerede før AC Farming blev stiftet og som indgik i AC Farming.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle