Endnu en udskiftning i DLG -toppen

Der ændringer i DLGs topledelse idet driftsdirektør Niels Søren Rasmussen stopper. Hans afløser er fundet internt.

Group COO i DLG-koncernen, Niels Søren Rasmussen, har af personlige årsager besluttet sig for at fratræde sin stilling. Jesper Pagh bliver ny Group COO og indtræder samtidig i koncerndirektionen.

Det skriver DLG i en pressemeddelelse.

Det er under to måneder siden, at en anden af den i alt tre mand store direktion, nemlig finansdirektør Thomas Brebøl Christensen forlod sin stilling. Da havde han kun været ansat i omkring et år, siden han kom fra Danish Crown. Nu smutter han altså videre til Coop. Nu udfylder Lars Sørensen, den tidligere CFO rollen, indtil der bliver ansat en ny.

Niels Søren Rasmussen kom til DLG-koncernen i 2004, hvor han siden har varetaget en række ledende stillinger. Fra 2013 til 2018 stod han som administrerende direktør i spidsen for en succesfuld resultatudvikling i GASA Group A/S, og i 2018 blev han COO og medlem af koncerndirektionen i DLG. Senest har han stået i spidsen for transformationen af DLG's danske grovvareforretning.

Hans afløser bliver koncerndirektør Jesper Pagh bliver ny Group COO der samtidig indtræder i DLG's koncerndirektion. Han kom til DLG i 2004 og har siden haft flere forskellige ansvarsområder i koncernen. I 2013 blev han udnævnt til vicekoncerndirektør med ansvar for koncernens aktiviteter inden for foder og husdyrernæring, og siden 2019 har han været koncerndirektør samt kommercielt ansvarlig i Danmark.

Gennem de seneste år har Jesper Pagh desuden været dybt involveret i DLG's arbejde for at skabe bæredygtige løsninger til kunder og ejere i landbruget. Han stod blandt andet i spidsen for projektet, da DLG som det første landbrugsselskab i Europa begyndte at klimadeklarere sine foderblandinger.

"Det er beklageligt, at vi må sige farvel til Niels Søren, men jeg har forståelse for hans beslutning. Han har været en afholdt kollega gennem mange år, og jeg vil gerne takke ham for et godt samarbejde. I sin tid i koncernen har han leveret en solid indsats og flotte resultater. Jeg ønsker Niels Søren alt det bedste fremover", siger Kristian Hundebøll, Koncernchef i DLG. 

Og om afløseren siger han: 

"Jesper besidder en stærk faglighed og har en særdeles god kommerciel forståelse for vores kunder og deres behov. Han er i koncernen kendt som en dygtig og visionær leder med strategisk udsyn, der formår at samarbejde og skabe resultater på tværs af forretningsområder og landegrænser. Jesper har desuden et bredt forankret internationalt netværk, ikke mindst fra sit mangeårige medlemskab af præsidiet i den europæiske foderorganisation, FEFAC. Jeg er ikke i tvivl om, at Jesper er den rette person på posten, og derfor er jeg glad for, at han har sagt ja til at påtage sig opgaven," siger Kristian Hundebøll.

Jesper Pagh ser frem til samarbejdet.

"Jeg ser frem til samarbejdet med kolleger fra hele koncernen og til at fortsætte med at udbygge DLG's stærke position som et af Europas førende landbrugs- og energiselskaber herunder at stå i spidsen for at implementere den bæredygtighedsplan, vi netop har offentliggjort. Jeg glæder mig til at sætte handling bag ordene gennem et tæt samarbejde med både kunder, kolleger og eksterne samarbejdspartnere," siger Jesper Pagh.

Niels Søren Rasmussen ved endnu ikke hvad hans næste job bliver vil tage sig god til at overveje sit næste skridt, lyder det. 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
 
 
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle