Endnu uvist hvor længe stor brand stopper produktionen hos Emmelev

Direktør hos Emmelev Morten Simonsen ved endnu ikke, hvornår produktionen hos Emmelev kan genoptages. Derfor har man forlænget kontrakter med flere kunder.

Det er nu tre uger siden, at en stor brand i oliemøllen hos nordfynske Emmelev Mølle, der producerer blandt andet biodiesel og olie, stoppede produktionen. 

Direktør og medejer Morten Simonsen fortæller til agriwatch.dk, at det fortsat er uvist, hvor længe branden, og de omfattende skader på bygningerne, vil stoppe produktionen.

Ifølge Emmelev er man i gang med et større oprydningsarbejde og genopbygning, før man kan begynde at producere samtlige af virksomhedens produkter igen. 

- Vi gør alt, hvad vi kan, og vi holder vores kunder underrettet om, hvad der sker, siger Morten Simonsen til mediet.

Han forklarer, at Emmelev har forlænget kontrakter med flere kunder, da de i øjeblikket ikke kan levere produkterne.

En af dem, der er ramt af Emmelevs produktionsstop er mælkeproducent Torben Hansen. Han har måtte tilpasse sin foderplan, fordi han har haft svært ved at skaffe rapskager til sine 200 jerseykøer efter branden.

Det var en medarbejder ansat i produktionen, der opdagede branden. Politiet vurderer, at ilden er startet i en pressemaskine, hvor Emmelev presser olien ud af rapsfrø. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle