Engageret landmandskone valgt til landboforenings bestyrelse

Malene Sevelsted er valgt ind i bestyrelsen hos Landboforeningen Limfjord.

Landboforening Limfjords bestyrelse har været domineret af mænd. På generalforsamlingen i går, onsdag, blev Malene Sevelsted valgt ind.

Det var svineproducent Charlotte Gosvig, der godt kunne tænke sig kvindeligt fællesskab i bestyrelsen.

"Hun synes, at det kunne være spændende, hvis flere kvinder ville involvere sig. Jeg er jo landmandskone, så jeg har ikke på samme måde fingrene nede i dejen som hun har, men så håber jeg at kunne bidrage med noget andet, måske også fra andre brancher”, siger Malene Sevelsted.

”Jeg tænker, at jo mere vi kan tænke i helheder, jo bedre. Én ting er, at bondemanden tænker på gårdens drift, men det er er jo et erhverv, der involverer hele familien. Det er en livsstil”, siger hun.

Hun mener, at landbruget skal sikre, at det er attraktivt og økonomisk muligt for unge landmænd at komme ind i erhvervet. Foreningen fejrede lørdag 175 års jubilæum, der var meget gråt guld.

”Der er ingen tvivl om, at landbruget har udfordringer med at sikre generationsskifte”, siger Malene Sevelsted.

Den 44-årige landmandskone står for administrationen på gården, der har 1250 søer og sælger syv og 30 kg-grise. Hun udfører desuden konsulentarbejde for andre virksomheder, blandt andet et byggefirma.

Dertil står hun for besøgsgården og driver farmvisit.dk. Børneinstitutioner, demente, udviklingshæmmede og andre borgere, der har lyst, kan komme forbi og besøge gården og hilse på får, geder, høns, kalve, heste, marsvin og kaniner.

Hun startede gårdbesøgene på opfordring i 2015, og efterspørgslen har været meget større, end hun drømte om.

”Jeg må sige, at det er en stor succes. Der sker noget med børn, når de kan komme ud og se på dyrene, røre ved dem og fodre dem. Nu siger jeg børn, men gælder faktisk også for voksne”.

”For nyligt sad en gruppe af børn og voksne og kiggede på rugemaskinen i en time. De havde glemt alt om mobiler og internet. De sad bare og kiggede på, at æggene klækkede og kyllingerne kom ud.”

”Mange børn har ikke kontakt til dyr længere. Det er jo bekymrende, og derfor er der mange, der synes, at det er et godt, vi har åben gård.”

 

 

Faktaboks

Der var genvalg til:

  • Charlotte Gosvig, Thorum
  • Claus Clausen, Vroue
  • Lars Kristensen, Frederiks
  • Niels Holger Nordendahl, Alsted

 Der var nyvalg til:

  • Malene Sevelsted, Hem
  • Chresten Christensen, Hindborg

 Suppleant blev:

  • Casper Kabel, Rønbjerg

 Bestyrelsen konstituerer sig i den nærmeste fremtid.

 

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle