Engelsk rigmand køber danske gårde

Den danske investor Jens Ohnemus sælger landbrugsselskab til engelsk rigmand.

Den engelske rigmand David John Hughes har købt investeringsselskabet Farm Company A/S, som har en række danske gårde i Sydjylland i sit ejerskab. Det skriver erhvervsmediet Finans.

I CVR-registeret fremgår det, at han nu ejer mellem 90 og 99,99 procent af selskabet. Samtidig er kapitalen forhøjet med 32,5 mio. kr.

LandbrugsAvisen har tidligere skrevet om stifteren af Farm Company, danskeren Jens Ohnemus, som bor i Schweiz. Han ønsker at formidle salg af danske landbrug, har han tidligere fortalt.

"Det, vi ser nu, er kun starten. Som jeg ser det, vil tempoet i investeringerne stige markant. Ud fra de konkrete henvendelser, vi har fået, vurderer jeg, at vi det næste år kommer til at formidle salg af danske landbrug til udenlandske investorer for mellem 300 og 500 mio. kr.," sagde han til LandbrugsAvisen.

Jens Ohnemus står fortsat som bestyrelsesformand for Farm Company. Han ønsker ikke på nuværende tidspunkt over for Finans at forklare baggrunden for salget til David John Hughes.

Lige nu fremgår tre gårde af Farm Companys hjemmeside, alle i Sydjylland: Vestergaard ved Donslund med 105 hektar planteavl, Gillbjerggaard ved Åstrup med 270 hektar og planlagt kalveproduktion og Ravnholtgaard ved Veerst med 175 hektar og både kreaturer og svineproduktion.

David John Hughes er tidligere oliehandler og har været direktør i fodboldklubben Charlton. Nu er han både direktør og hovedaktionær i London Rugby League Limited, skriver Finans.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle