Engrapgræsset kom "laaangsomt" i hus

Mejetærskerne kørte så langsomt, at man skulle tro, at de var gået i stykker.

På Storgaarden ved Slagelse gik det meget langsomt, da de skulle have det skårlagte engrapgræs af sorten Limagie tærsket.

Det er far og søn, Christian Rabølle og Mads Rabølle, der kører i convoy på billederne. 

Begge maskiner er af mærket Case IH. Den ene - en Axial Flow 7230 med tilhørende pickup skærebord - er gårdens egen, mens den anden er lejet - en Axial Flow 8230 med standard 30-fods bor.

”De klarer det begge flot, men det går laaaaaangsomt. Hhv. 0,8 km/t til højre og 1,6 til venstre. Det går ikke meget hurtigere, end man kan se på billedet. Det var jo næsten lige før, at naboerne kunne tro, vi var kørt i stykker. Så langsomt gik det”, skriver Mads Rabølle til de indsendte billeder. 

Til fyraften var far og søn - trods det langsomme tempo - blevet helt færdige med marken, der er på 14 hektar. Herefter manglede de blot 10 hektar engrapgræs fra at være helt færdige, oplyser Mads Rabølle.  

Landboformand har solgt gården og stopper 14. december · 14:16

Udbyttet er 1200 kg per hektar med et vandindhold på cirka 10 procent. 

Mads Rabølle forklarer, at mange nok vil mene, at billederne ikke er retvisende i forhold til årets sommervejr. Men heldigvis har der også været gyldne dage mellem alle regnvejrsdagene, hvilket de nød godt af på Storgaarden, hvor de har haft en masse liggende på skår. 

Mads Rabølle deltager i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu