Enhedslisten ser positivt på DF's udflytningsplan

12 institutioner og styrelser er på Dansk Folkepartis liste over arbejdspladser, der kan flyttes ud.

Enhedslistens gruppenæstformand, Pernille Skipper, er positiv over for at flytte statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet og ud i de mindre tætbefolkede landområder.

Det siger hun, efter at Dansk Folkeparti har præsenteret en liste med 12 konkrete bud på styrelser og institutioner, der kan flyttes fra by til land.

- Principielt synes vi, at det er en god idé at flytte statslige arbejdspladser ud i landdistriktsområderne, hvis det giver faglig mening.

- Omvendt kan jeg også komme i tanke om styrelser, hvor det ikke vil give mening at flytte dem ud, siger hun og giver som eksempel Styrelsen for Videregående Uddannelser.

DF's liste spænder over alt fra Kulturstyrelsen til Vejdirektoratet. Generelt savner Pernille Skipper en forklaring på, hvorfor netop de institutioner og styrelser er på listen, som DF ifølge hende "har hevet op af hatten".

Hun understreger samtidig igen, at det kræver en faglig begrundelse for, hvorfor den enkelte arbejdsplads egner sig bedre til at ligge eksempelvis i Nordjylland i stedet for København.

Det kunne blandt andet være Søfartsstyrelsen, som der har været talt om at flytte til Sydfyn, påpeger gruppenæstformanden.

- Det, synes jeg, vil give god mening, for der er tale om et område med særlig maritim historie og viden. Dermed vil det også have en faglig relevans, siger hun.

Det er ikke kun DF, der vil udflytte statsjob.

Statsminister Lars Løkke (V) og hans regering kigger også på, hvilke arbejdspladser, der kan flyttes ud af de store byer, og inden oktober vil regeringen komme med en plan.

Venstres politiske ordfører, Jacob Ellemann-Jensen, mener, at det er godt, at der kommer konkrete bud på arbejdspladser, der kan flyttes.

Dansk Folkeparti kom med udmeldingen mandag på første dag af partiets sommergruppemøde, som varer til onsdag.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle