Esben Lunde Larsen stopper som miljø- og fødevareminister

Esben Lunde Larsen stopper som politiker og Miljø- og Fødevareminister. Også Søren Pind (V) stopper som minister, og dermed skal statsminister Lars Løkke til dronningen i morgen for at meddele hende om ministerrokade.

Som et lyn fra en klar himmel stopper Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) som minister, men fortsætter i Folketinget indtil næste valg.

Det skriver han på sin Facebook-side.

"Efter i næsten 13 år at have været politiker som henholdsvis byrådsmedlem, viceborgmester, folketingsmedlem og minister har jeg meddelt statsministeren, at jeg ikke ønsker at genopstille ved næste folketingsvalg", skriver han på sin Facebook-profil.

"Jeg har derfor stillet min ministerpost til rådighed, så statsministeren kan sætte det hold, som skal føre Venstre - og regeringen - til sejr ved næste valg", skriver Lunde Larsen på det sociale medie.

Dermed udtræder han af regeringen, men fortsætter som medlem af Folketinget.

 

I sit opslag skriver han en lang takketale til statsministeren og sine kolleger i regeringen, ligesom Venstre-baglandet i Ringkøbing-Skjern Kredsen og de mange vælgere har fået en takkehilsen med på vejen.

"Endelig også en stor Tak til mine medarbejdere i Miljø- og Fødevareministeriet. Jeg har den allerdybeste respekt for jeres kvaliteter, faglighed, gode humør og arbejdsindsats. Vi har gennemført en lang række sager sammen, og jeg har nydt min tid som kollega og samarbejdspartner med jer særdeles meget. Jeg vil savne hverdagen og de mange ting, vi har delt med hinanden", skriver han.

Hvad der helt konkret er grunden til, at Esben Lunde Larsen stopper som minister, melder historien intet om. Ligeledes siger han heller ikke noget om, hvad der skal ske fremadrettet.

"Tiden er nu til at prøve noget nyt - det bliver spændende at se hvad", afslutter han.

Landbrugsavisen.dk har forgæves forsøgt at få fat i en kommentar fra Esben Lunde Larsen.

Hos Miljø- og Fødevareministeriet melder man, at en pressemeddelelse er udsendt, og at det ellers ikke vil være muligt at få kommentarer. Pressemeddelelsen er næsten identisk med den tekst, der er lagt op på Esben Lunde Larsens Facebook-side.

Dermed står det fortsat i det uvisse, hvad baggrunden er for Esben Lunde Larsens ministerexit, og hvad der skal ske med hans politiske såvel private karriere fremadrettet.

To ministre stopper med få timers mellemrum

Meldingen kommer ovenpå en besked fra ministerkollega Søren Pind, der også netop i dag har meddelt, at han stopper som uddannelses- og forskningsminister med øjeblikkelig virkning.

Søren Pind har dog også valgt helt at forlade dansk politik.

"Jeg føler mig tømt. Jeg har kæmpet med hver en fiber i min krop for dét, jeg troede på i alle år. Jeg har brugt enorme kræfter på det, og jeg mangler den sidste sultne energi", siger Søren Pind til Berlingske.

Dermed er det et farvel til et af dansk politiks mest markante skikkelser, ligesom Lars Løkke Rasmussen mister et af sine stærkeste kort frem mod et folketingsvalg.

behov for ministerrokade

Samtidig skal statsministeren efter alt at dømme ud og finde sig en ny uddannelses- og forskningsminister, ligesom der også skal findes en ny miljø- og fødevareminister.

Dermed skal statsminister Lars Løkke Rasmussen i morgen gå til dronningen for at få enderne til at mødes i en større ministerrokade.

Det bekræfter Lars Løkke Rasmussen på en kort film på Twitter via Statsministeriets Twitter-konto.

"Jeg vil i morgen gå til Hendes Majestæt Dronningen for at præsentere hende og dermed også resten af Danmark for de justeringer i regeringen, som følger heraf", siger han i den 43-sekunder lange video på Twitter.

Emneord

politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle