Esben Lunde stopper som fiskeriminister

Esben Lunde Larsen er frataget ressortområdet for fiskerierhvervet.

Esben Lunde Larsen (V) stopper som fiskeriminister, oplyser statsminister Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Karen Ellemann (V), der i forvejen er minister for ligestilling og for nordisk samarbejde, får fiskeriet som ekstra ressortområde.

Lars Løkke Rasmussen angiver to årsager:

"For det første har det vist sig, at forvaltningen af de såkaldt omsættelige fiskekvoter igennem en årrække ikke har været tilfredsstillende, og det er jeg nødt til at tage bestik af."

"Fiskeribranchen er stærk udfordret af brexit, fordi den lander store mængder fisk i britisk farvand," siger han i en pressemeddelelse.

"Endelig håber jeg, at vi nu kan genstarte samarbejdet om reguleringen af dansk fiskeri med Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, der i den seneste tid ikke har været tilstrækkeligt tillidsfuldt," siger statsministeren videre.

Storlandbrug konkurs - banken trak stikket 15. december · 11:22

Fiskeriordfører i Dansk Folkeparti, Ib Poulsen, har været en stor kritiker af Esben Lunde Larsen efter sagen om de store erhvervsfiskere. Dansk Folkeparti havde ønsket at forhindre, at et stort antal fiskekvoter endte på få hænder, men det har ministeren ikke arbejdet hårdt nok på, lød det fra støttepartiet.

"Det er gode nyheder, at vi giver fiskeriområdet en ny start. Forhåbentlig får vi en ny minister, der vil samarbejde i stedet for at modarbejde det brede folketingsflertal. Det er ingen hemmelighed, at det ikke gik ret godt under den nuværende minister," siger Ib Poulsen ifølge Altinget.dk.

Fiskeriområdet udskilles af Miljø- og Fødevareministeriet, og der etableres en selvstændig fiskeristyrelse under Udenrigsministeriet. Fiskeriområdet, herunder EU-samarbejdet om fiskeripolitikken, håndteres departementalt i Udenrigsministeriet.

Stillingen som direktør i den nye styrelse vil blive slået op.

Opdateret 7. august kl. 16.23 med yderligere info.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu