Esben Lunde vil åbne mexicansk marked gennem samarbejde

Danmark skal rådgive Mexico om styrkelse af dyresundhed, fødevaresikkerhed og produktivitet.

Når miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i dag, mandag, rejser til Mexico er det for at underskrive en samarbejdsaftale om, hvordan man kan højne kvalitet, fødevaresikkerhed, og standarder for fødevarer i det mellemamerikanske land.

Ud over at gavne Mexico, vil det også åbne det mexicanske marked for danske varer, vurderer ministeren.

"Det at have standarder er uhyre væsentlig. Kan vi rådgive om standarder, har vi en motorvej at køre ind ad med vores varer", siger ministeren.

I dag eksporterer Danmark for 3,5 mia. kr. til Mexico. I takt med at Brexit udfordrer den danske eksport til Storbritannien på 12 mia. kr. vil det være godt at udvikle nye markeder, påpeger ministeren.

"Mexico er et kæmpe land, og det er et vigtigt marked at være til stede", siger han.

Er du ikke bange for at de med hjælp fra os bliver så dygtige, at de kan undvære danske varer og bliver konkurrenter til os på verdensmarkedet?

"Det er ikke en bekymring, jeg deler. At løfte standarden i verden er kun til fordel for Danmark, fordi vi producerer. Vores erfaring fra Kina viser, at sådan et samarbejde afføder ny efterspørgsel på fødevaresikkerhed og kvalitet", svarer Esben Lunde Larsen.

Strategisk samarbejde

Aftalen, som bliver underskrevet af Esben Lunde Larsen og den mexicanske fødevare- og landbrugsminister Baltazar Hinojosa ved et møde i Mexico City på mandag, er en direkte udløber af det strategiske samarbejde mellem Danmark og Mexico.

Det samarbejde blev iværksat for et år siden af statsminister Lars Løkke Rasmussen og den mexicanske præsident Peña Nieto, og er en del af regeringens strategi om at støtte vækst- og udviklingslande gennem strategiske partnerskaber med danske myndigheder.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle