Eskelund med 1.000 hektar og 100.000 slagtesvin sat til salg

Familien Lerche-Simonsen har valgt at skille sig af med Eskelund.

Det store fynske landbrug Eskelund ved Gelsted på Vestfyn, der tidligere har været Danmarks største svineproduktion, er sat til salg torsdag.

"Lerche-Simonsen familien, der ejer virksomheden, har vurderet, at et naturligt skridt for virksomheden er at afsøge mulighederne for et salg", forklarer Morten Jørgensen, der er administrerende direktør for Eskelund i en pressemeddelelse.

Ejendommen der udbydes til salg omfatter:

  • Cirka 1.000 ha markdrift, heraf 750 ha egne marker
  • En svineproduktion på 100.000 slagtesvin årligt. (fra 10-110kg)
  • En foderfabrik der både forsyner egen besætning og tilbyder eksternt salg af foder
  • En transportafdeling

Der er i dag 30 ansatte i virksomheden.

”Både Eskelund som resten af branchen oplever i øjeblikket en betydelig stigning i indtjeningen, blandt andet som følge af de høje afregningspriser på svinekød, og vi vurderer derfor, at det er et godt tidspunkt”, siger Morten Jørgensen.

I staldene er der cirka 35.000 stipladser. Desuden hører en foderfabrik, der forsyner både egen besætning og tilbyder eksternt salg af foder, og en transportafdeling, der tager sig af logistikken i relation til svin, foder og gylle.

”Vi går helt klart efter et samlet salg grundet virksomhedens interne synergier, hvor enhederne indbyrdes
understøtter hinanden”, siger Morten Jørgensen.

Familien ud af ledelsen

Eskelund A/S har haft et turbulent 2019.

I januar 2019 blev der foretaget en længere række ændringer i koncernens selskaber, hvor der blev ændret på ejerskaberne internt mellem familiemedlemmerne.

Årsagen til ommøbleringerne er udramatisk, forklarede den daværenden formand for koncernen, Kristian Hedeager Nielsen tilbage i janaur 2019. Han fortalte dengang, at det ikke handler om generationsskifte fra Erling og Betty Lerche-Simonsen til børnene Gitte og Peter, men derimod om regulær forenkling.

To måneder senere i marts 2019 tog den professionelle bestyrelse sin exit fra selskabet. 

Samtidig blev der forhandlet med selskabernes bankforbindelse, Nordea.

"Vi har besluttet os for, at der skal en ny struktur til i koncernen. Den struktur er man i dialog med pengeinstutterne omkring", forklarede den nu aftrådte Kristian Hedeager Nielsen.

I maj 2019 trådte ejer- familien Lerche-Simonsen ud af ledelsen af Eskelund A/S og samtidig blev selskabet omdannet til et anpartsselskab. 

”Lerche-Simonsen Gruppen har som led i en omstrukturering og forenkling af strukturen valgt at omdanne Eskelund og Lerche-Simonsen fra aktieselskaber til anpartsselskaber, samt etableret et advisory board, der skal stå for strategisk og overordnet ledelse", skrev direktør Morten Jørgensen dengang i en mail til landbrugsavisen.dk.  

Eskelund udbydes til salg via landbrugsmægleren Nybolig Gørtz & Jespersen i Aarup.
 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle