Et-årig nyder sin første høst

Selvom man ikke engang er fyldt et år, kan man stadig finde høsten fascinerende.

På Brødreskærgaard i Fuglebjerg ved Næstved blev de i går færdige med at høste raps. Med i mejetærskeren, en Case 8010,  var gårdens yngste medlem Sophia på bare 11 måneder.

"Det virker som om hun er godt tilfreds med at komme med ud, hun er glad og sluger det hele råt" siger Søren Hansen, og fortætter:

"Sophia kan som regel godt kan lide at der sker noget. Hun går jo ikke i institution endnu, og vi har faktisk ikke talt om hvornår hun skal starte. Det er jo dejligt at have mulighed for at have hende hjemme" siger Søren Hansen og fortæller at Sophia også har to ældre brødre.

Søren Hansen er far til Sophia og ejer Brødreskærgaard, hvor han driver et svinebrug med 1000 søer. Til gården høre omkring 300 hektar, hvor de i år dyrker hvede, byg og raps.

De omkring 30 hektar raps blev høstet med en vandprocent på 7,5 procent og udbyttet blev 4,3 ton pr. hektar.

I Fuglebjerg er årets høst gået godt trods det lidt ustadige vejr.

Stor kartoffelavler bliver borgmester 23. november · 11:14

"Vinterbyggen gav 8,8 ton pr. hektar og vi begyndte på hveden i går og der ligger udbyttet på 10 ton pr. hektar og en vandprocent på 15 procent, så vi er godt tilfredse," siger Søren Hansen.

Han regner med at de er færdige med at høste hveden inde for de næste par dage.

Søren Hansen har indsendt billederne og deltager i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu