Et spændende 2017 med spirende optimisme

Sidste års strukturelle omvæltninger i maskinbranchen kommer også til at række ind i 2017. De store aktører i maskinbranchen melder om forsigtig optimisme.

I maskinbranchen træder man ind i 2017 med en forsigtig optimisme. En nytårssnak med nogle af de store aktører i branchen viser, at man ganske vist ikke er så meget for at udtale sig konkret og kategorisk, men tilsyneladende er der bred enighed om, at der også i 2017 vil ske strukturændringer.

Hos Semler Agro finder direktør Kim Skovgaard Rasmussen, at branchen stadig har behov for nytænkning.

»For os handler 2017 om både at fortsætte arbejdet med vores strategi, og at vi også kigger indad og får gearet organisationen efter et år i rygende tempo,« siger Kim Skovgaard Rasmussen, der tilføjer, at Semler Agro nu sidder på 75 procent af John Deere forhandlerne, og at ambitionen for 2017 er, at man runder en milliard kr. i omsætning.

Men samtidig har man hos Semler Agro skruet lidt ned for målsætningen om at blive landsdækkende i en fart.

»Der skal ikke være tvivl om, at vi gerne vil være landsdækkende. Men nu koncentrerer vi os om de 75 procent, vi har. Og så kan der måske hen ad vejen opstå partnerskaber eller samarbejder med de øvrige John Deere forhandlere. Det skal ske på en ordentlig måde,« siger Kim Skovgaard Rasmussen.

Volumen er vigtig

»Jeg tvivler på, at det bliver i 2017, at landmanden vil opleve markante ændringer i den måde, han handler og bliver serviceret af sin lokale forhandler,« lyder det fra marketingchef Kristian Refnov, CNH Industrial, der generelt hæfter sig ved, at traktormarkedet er på et meget lavt niveau.

»Faktisk er vi nede i nærheden af rædselsårene 1993 og 2010, et niveau, der helt naturligt øger vigtigheden af at kunne tilpasse sig. Og tilpasningen er så sandelig i gang i branchen, uden at vi har set det sidste endnu,« siger Kristian Refnov.

Opsigelses-chok ramte svineproducenter - nu skifter de fokus 10. december · 11:00

Hos Agco går den igangværende nye strategi ud på, at Fendt og Massey Ferguson ikke kan sælges af samme organisation. Til gengæld kan Fendt og Valtra godt stå hos samme forhandler. Det betyder ændringer på forhandlersiden. Det er en plan, som Agco Danmark netop nu arbejder på, og som forhandlerne venter spændt på.

»Men vi skal lige lidt ind i det nye år, før vi kan komme med mere konkrete udmeldinger og en overordnet plan. Men det handler om færre forhandlere med større volumen,« siger adm. direktør for Agco Danmark, Bo gade.

Danish Agro intensiverer

Hos Claas har Danish Agros datterselskab, Danish Agro Machinery Holding, overtaget LMB Danmark 2. januar. Men i Fredericia vil man bevare både beliggenheden, mandskabet og direktøren, ligesom man også kører videre umiddelbart med 16 Claas-forhandlere.

»Vi vil selvfølgelig ændre LMB-navnet til noget andet. Men noget af det væsentlige er, at vi intensiverer forbindelsen til Claas hos forhandlerne, som bliver koblet op på Claas’ IT-systemer, så de kan bestille reservedele online, hvilket er en fordel for kunden,« siger adm. direktør Jens Skifter.

Hos New Holland lyder meldingen fra direktør Joost Vannieuwenborgh, at man ganske som de seneste to år ikke venter større ændringer.

»Efter flere år med lancering af nye modeller og produktopdateringer har vi nu en komplet opdateret produktportefølje, som passer rigtig godt til det danske marked. 2017 bliver også året, hvor New Holland ruller strategien på redskabssiden mere ud efter overtagelsen af Kongkilde Industries, Grass og Soil delen,« siger Joost Vannieuwenborgh.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu