EU er stadig verdens største eksportør af fødevarer

EU eksporterede i 2018 for tusind mia. kr. fødevarer til resten af verden. Det gør unionen til verdens største på området.

EU's eksport af fødevarer nåede i 2018 op på 138 mia. euro. Det svarer til over tusind mia. kr. og gør EU til verdens største eksportør af fødevarer.

Det fremgår af en ny rapport fra EU ifølge en pressemeddelelse.

Fødevarer er det fjerdemest eksporterede i unionen, hvor det kun bliver overgået af maskiner, andre fremstillede varer og kemikalier.

Rapporten viser desuden, at landbrug, fødevareproduktion og følgeerhverv står for omkring 44 mio. jobs i EU og står for samlet 7,5 pct. af beskæftigelsen.

"Den mere og mere markedsorienterede fælles landbrugspolitik har givet et stort tilskud til EU's succes i international handel. EU's ry for at have nærende kvalitetsprodukter, der er produceret sikkert og bæredygtigt, er er vinderopskrift på den globale markedsplads", siger landbrugskommissær Phil Hogan i pressemeddelesen.

De fem største modtagere af fødevarer er USA, Kina, Schweiz, Japan og Rusland, der samlet tager imod 40 pct. af EU's eksport.

På importsiden er EU verdens næststørste importør af fødevarer med en samlet import på 116 mia. euro.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle