EU forudser: Grise og kvæg vil tabe terræn til fjerkræ

Den europæiske svine- og oksekødsproduktion vil få baghjul af fjerkræproduktionen frem mod 2030, forudser EU-Kommisionen.

Der vil i højere grad blive serveret fjerkrækød frem mod 2030 på bekostning af kød fra svin og kvæg.

Det forudser EU-Kommisionen i sin nyeste rapport, som ser på det europæiske landbrug frem mod 2030.

Grundet sociale, etiske, sundhedsmæssige og miljømæssige bekymringer vil det samlede kødindtag pr. indbygger falde med ét kg frem mod 2030, hvor en gennemsnitlig europæer ventes at indtage 68,6 kg kød om året.

Af det vil okse- og kalvekød udgøre 10 kg, hvilket er 800 gram mindre end i dag. Det lavere oksekødsforbrug vil selv hvis det lykkedes at øge EU’s eksport af okse- og kalvekød medføre et fald i den europæiske oksekødsproduktion på 9,4 pct. frem mod 2030.

Konsummeringen af fjerkrækød vil stige med ét kg til 26,6 kg pr. år pr. indbyggger i 2030, forudser EU-Kommisionen.

Svinekød vil ligesom okse- og kalvekød opleve en mindre interesse fra forbrugerne, som i 2030 ventes at indtage 30,2 kg svinekød pr. indbygger pr. år, hvilket er 1,1 kg mindre svinekød om året sammenlignet med i dag. Den samlede europæiske produktion af svinekød ventes at stige de kommende år grundet udfordringerne med afrikansk svinepest, men i 2030 ventes produktion at være under niveauet for 2018, skriver EU-Kommisionen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle