EU-grisenoteringer: Dansk notering står som den eneste stille

Den danske grisenotering skiller sig negativt ud ved ikke at stige i indeværende uge - de europæiske konkurrenter løber fra den danske notering.

3,40 kroner.

Det er den aktuelle forskel på noteringen for grisekød i Danmark og Spanien i uge 26.

For mens den danske notering fortsætter på 12,47 kroner i en prissammenligning, som den tyske producentforeningen ISN udgiver ugentligt, fortsætter den europæiske hovedkonkurrent, Spanien, med yderligere noteringsfremgang på cirka 26 øre til 15,87 kroner. 

Den danske notering er i uge 26 samtidig blevet overhalet af den hollandske notering, der er gået frem til 12,67 kroner, og dermed er den danske notering nu sidst blandt de fem største EU-griseproducerende nationer.

Frankrig indtager andenpladsen efter Spanien med en fremgang på 39 øre til 14,39 kroner, mens den tyske notering efter en fremgang på 37 øre indtager tredjepladsen med en notering på 13,36 kroner.

ISN peger ifølge Danske Svineproducenter på, at de stigende priser på slagtegrise skyldes et faldende udbud af slagteklare grise, samtidig med at efterspørgslen stiger.

- Efter helligdagene kunne udbudspuklen på slagtesvinemarkedet hurtigt afvikles, og antallet af slagteklare grise, som p.t. tilbydes på markedet, ligger under gennemsnittet i de forskellige EU-lande. I Nord- og Centraleuropa sørgede sommervejret for en stigende efterspørgsel, primært efter grillprodukter. I det sydlige Europa øger turisterne efterspørgslen, og varmen begrænser slagtesvineudbuddet, anfører ISN.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle