EU-grisepriser: Spansk notering i stærk optur

Grisenoteringerne i Spanien og Frankrig er i fremgang, mens den danske notering er langt efter sine europæiske konkurrenter.

2024 tegner til at blive en gentagelse af prisudviklingen på europæiske slagtegrise i 2023.

Spanien og til dels Frankrig stjal overskrifterne i 2023 grundet meget høje noteringer for slagtegrise, mens Danmark gjorde sig uheldigt bemærket med en notering flere kroner efter sine europæiske konkurrenter - og den udvikling tegner sig i øjeblikket.

Den spanske notering banker op - og gik ind i uge 9 med yderligere 26 øre per kilo i notering. Dermed ramte noteringen 16,67 kroner ifølge den tyske producentforening ISNs ugentlige prissammenligning, som Danske Svineproducenter omtaler i en markedsorientering.

Efter Spanien følger Tyskland med en uændret notering på 15,62 kroner per kilo. Frankrig er nummer tre blandt EUs fem største grisenationer med en notering, der er steget 45 øre til 15,57 kroner per kilo.

Holland har for anden uge i træk en notering på 15,24 kroner per kilo, og sidste i prishierarkiet er vanen tro Danmark med en uændret notering på 13,26 kroner per kilo. Den danske notering er inklusive en forventet restbetaling på 1,10 kroner per kilo og er uden tillæg.

ISN melder, at det europæiske slagtegrisemarked tager et pusterum, men der er fortsat positive takter i form af god efterspørgsel.

- Slagteklare grise er efterspurgt på tværs af grænserne og slagtesvin er p.t. udsolgt på grund af den konstant høje efterspørgsel. Det nuværende slagtesvineudbud er lille på grund af de seneste års nedgang i produktionen. Imidlertid er markedsinteressenterne ikke helt tilfredse med prisudviklingen på kødmarkederne. På den ene side er forberedelserne til grillsæsonen og påsken allerede i gang, men på den anden side stiger priserne for grisekød ikke i det samme høje tempo som for slagtesvin, anfører ISN.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle