EU-kommissær: Europæisk landbrug skal være mere grønt og mindre intensivt

Landbruget i Europa skal udlede mindre og være mindre intensivt, mener EU's landbrugskommissær.

Ikke bare herhjemme er klimaet en vigtig dagsorden, det er det også i EU.

Her præsenterer kommissionen onsdag sin nye klimaplan kaldet European Green Deal, skriver Agriwatch.

I den forbindelse løftede EU's nye landbrugskommissær Janusz Wojciechowski tirsdag lidt af sløret for, hvordan han ser på klimaomstillingen i landbruget i Europa.

"Der er meget vigtige opgaver for europæisk landbrug med hensyn til den grønne aftale. At mindske CO2-udledning fra landbrug, mindske forurening, mindske intensive produktionsmetoder, mindske intensiteten af gødning, mindske brugen af pesticider og så videre", sagde han på en konference ifølge Agriwatch.

turbulent start for kommissær

Den nye kommissær fik ikke ligefrem en drømmestart, da han i begyndelsen af oktober skulle igennem den obligatoriske høring i parlamentet.

Her var hans svar så dårlige, at parlamentet tvang ham ud i en ny høring, hvor han dog formåede at rette op på skaden, og herefter blev han godkendt.

Ved den første høring fremhævede Janusz Wojciechowski blandt andet små og mellemstore landbrug som værende bedre, hvilket bl.a. faldt det danske medlem af parlamentet, landmand Asger Christensen (V), for brystet.

Derudover har Janusz Wojciechowski tilbagebetalt ca. 84.000 i en sag om mistanke om svindel fra, da han var medlem af EU-parlamentet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle