EU-Kommissionen ser på danske svinehaler

EU-kommissionen er i denne uge på besøg i Danmark, for at se hvordan reglerne omkring halekupering bliver administreret.

Kommissionens besøg følger efter besøg i Sverige og Finland sidste år. I hverken Sverige eller Finland kuperer man haler. I år besøger kommissionen Spanien, Holland, Italien og altså Danmark.

»Det er korrekt, at Danmark i år er udtaget til kontrol på dette område«, lyder det fra sektordirektør Christian Fink Hansen, Seges Svineproduktion.

I praksis er det Fødevarestyrelsen, der overvåger, at dyreværnsmæssige forhold lever op til kravene i både dansk og EU-lovgivning.

Fødevarestyrelsen oplyser, at kommissionen besøger to danske svinebesætninger under deres ugelange besøg.

Forskere: Haleskader giver øget følsomhed i flere månederSvin 10. oktober · 14:52

Under besøget forventes EU-kommissionen også at besøge slagterier ligesom et besøg hos Aarhus Universitet er planlagt.

På baggrund af besøget udarbejder kommissionen en rapport om forholdene.

Fødevarestyrelsen oplyser, at man ikke forventer, at rapporten om forholdene i Danmark vil være klar før efter nytår.

»EU-kommissionens vurdering af Danmark og af de andre europæiske lande er naturligvis interessant i relation til de tiltag, vi har i Danmark for at begrænse halekupering«, lyder det fra Christian Fink Hansen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle