EU-krav til ammoniakudledning droppes måske

EU's nye førsteviceformand Frans Timmermans vil have mindre bureaukrati i EU og er på vej med en dødsliste over lovgivning, der skal droppes.

En stor luftkvalitetspakke, der bl.a. omfatter krav til landbrugets udledning af ammoniak og metan, droppes måske. Det fremgår af et brev fra EU-Kommissionens nye førsteviceformand Frans Timmermans til sine med-kommissærer, hvor han beder dem pege på forslag, som anses for at være for svære at få gennem det europæiske lovgivningsmaskineri, skriver altinget.dk.

I luftkvalitetspakken indgår også andre energi- og miljøtag.

På ammoniak har Danmark et reduktionsmål, der er fire gange så højt som EU-gennemsnittet, og der er tilfredshed hos L&F med at forslaget nu skal genovervejes.

"I det forslag, der ligger, vil man piske den dygtigste elev i klassen i stedet for at løfte i den tunge ende. Danmark har meldt alt for ambitiøst ind med 24 procent ammoniakreduktion i 2020. Jeg håber, at det her betyder, at Danmark vil kunne melde nogle mere realistiske målsætninger ind," siger direktør for politik i Landbrug & Fødevarer, Flemming Nør-Pedersen, til Altinget.dk.

Meldingen fra Timmermans får flere grønne organisationer til at råbe vagt i gevær, og i et brev til EU-Kommissionen advarer 60 miljø- og energiaktører om at pille ved luftpakken.

Timmermans’ endelige dødsliste skal efter planen præsenteres d. 16. december.

Emneord

ammoniak , eu , l&f

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle