EU-parlamentariker: Myndighederne må gøre noget ved problemulve

Myndighederne har for stramme regler for, hvornår man kan regulere mod problemulve. Det mener Søren Gade (V).

I weekenden blev 38 får dræbt eller skambidt i hvad der formodes at være en af de værste ulveangreb på det seneste.

Det var fåreavler Morten Thøgersen fra Vemb, der har dyr gående midt i 'ulveland', der har mistet de 33 af fårene. Det er anden gang, at Morten Thøgersens får bliver angrebet, hvorfor han nu råber på politisk handling, da han ikke umiddelbart har mulighed for at sætte ulvehegn op.

Det får nu Søren Gade (Venstre), der er medlem af Europa-parlamentet til at støtte op. Det skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern. Til Dagbladet siger han, at myndighederne må vågne op og gøre noget ved ulve-problemet, selvom ulven er rødlistet og en beskyttet art.

"Jeg er meget uenig med de myndigheder, som siger, at man ikke kan gøre noget. Miljøstyrelsen må se at få øjnene op for, at der også er et liv vest for Valby Bakke, hvor folk skal kunne færdes, og hvor landmænd skal kunne holde husdyr", siger Søren Gade til mediet.

Han mener ikke, at det er rimeligt, at landmænd skal leve med bekymringen om at miste husdyr, og at man inden for den nuværende lovgivning godt burde kunne tillade, at problemulve, der angriber husdyr, kan skydes.

"Både i Sverige og i Tyskland har myndighederne skudt ulve, som er gået til angreb på husdyr", siger Søren Gade.

Problemulve er ifølge definitionen fra Miljøstryelsen en ulv, som mangler instinktiv skyhed og nærmer sig mennesker, eller ulve som mere end én gang går til angreb på husdyr og går forbi ulvesikrede hegn eller hegn hvor der anvendes egnede vogterhunde, ulve der angriber hunde eller syge ulve, der er til fare for menneskers sundhed (eks. med rabiessyge).

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle