EU-parlamentariker rystet over EU-smøl i brak-sag - skriver til kommissionens formand

Ubegribeligt, at EU-Kommissionen trækker beslutning om at udsætte brak-krav i langdrag, mener Asger Christensen. Nu skriver han selv direkte til landbrugskommissæren og EU-Kommissionens formand.

Asger Christensen, dansk medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, er  forarget over, at EU-Kommissionen endnu ikke har kunnet bestemme sig for at udsætte kravet om fire procent ekstra brak fra 2023, sådan som det fremgik ved et landbrugsministerrådsmøde mandag i denne uge.

Derfor skriver han nu direkte til både den polske landbrugskommissær Janusz Wojciechowski og til EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, med en opfordring til at melde ud.

- Jeg er stærkt forundret over, at EU-Kommissionen sidder på hænderne i den ekstraordinære situation, vi er i, med krig i Ukraine og global fødevarekrise, siger han.

- Fra landbrugsudvalgets side har vi i flere måneder nu skubbet på for, at de får smølet sig færdige, så bønderne ved, hvad de skal til næste år.

- De har heller ikke fået kornet ud af Ukraine. De sidder på hænderne, både med det fødevarepolitiske og med det sikkerhedspolitiske, siger Asger Christensen.

Sender brev

Derfor sender  Asger Christensen nu et personligt brev til både den polske landbrugskommisær Janusz Wojciechowski og til EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen.

- Hun har ansvaret. De må tage sig sammen. Nu går der en måned mere inden næste ministerrådsmøde sidst i august. Da er landmændene begyndt at så og planlægge næste års afgrøder, siger Asger Christensen.

Han mener, det bør komme på tale at indkalde til et ekstraordinært ministerrådsmøde, hvis en udsættelse af brakkravet ikke kan gennemføres uden endnu et rådsmøde.

- Der må være nogen i kommissionen, der trækker den forkerte vej. Men vi må og skal have en klar udmelding - hellere i går end i dag, siger Asger Christensen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle