EU-udvalg stemmer for bæredygtig strategi på fødevareområdet

Næste skridt er en endelig vedtagelse i EU-Parlamentet i oktober - men nu er Jord til Bord-strategien vedtaget i Parlamentets Landbrugs- og Miljøudvalg.

Fredag har Europa-Parlamentets landbrugs- og miljøudvalg stemt Fra Jord til Bord-strategien igennem med et stort flertal. 

Strategien er en del af Green Deal og skal bidrage til at nå EU’s målsætning om klimaneutralitet i 2050.
 
Venstres landmand i Europa-Parlamentet, Asger Christensen, har været miljøudvalgets ordfører i forhandlingerne om den nye fødevarestrategi.  

”Vi er nu nået frem til et kompromis på udvalgsniveau. Det er ikke perfekt, men samarbejdet om forhandlingsbordet har været rigtig godt. Derfor har vi et godt udgangspunkt, som jeg håber, får bred opbakning i resten af parlamentet i efteråret”, siger Asger Christensen.

I Parlamentet til oktober

Fra Jord til Bord-strategien skal danne grundlag for fremtidig lovgivning på fødevareområdet. 
Den fremsætter initiativer, som blandt andet skal fremme et mere bæredygtigt forbrug af fødevarer, reducere madspild og fremme dyrevelfærd.

Det forventes, at Jord til Bord-strategien skal til afstemning i hele Europa-Parlamentet i oktober.

”Jord til Bord-strategien understreger, at landbruget spiller en vigtig rolle for den grønne omstilling. Det er jeg stolt af. For jeg mener, vi er en del af løsningen på vores klimaudfordringer. Landbruget skal sikre både bæredygtige og konkurrencedygtige fødevarer. Derfor er det helt essentielt, at vi sætter endnu større fokus på den cirkulære økonomi. For eksempel har jeg foreslået, at vi skal halvere madspil inden 2030. Der er også et kæmpe potentiale i at udnytte vores restfald til for eksempel biogas. På den måde sikrer vi en ny og grøn business-model for vores landmænd. Det er hele essensen af cirkulær økonomi, som vil være med til at sikre økonomisk gevinst for Danmark og EU", siger Asger Christensen.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle