Europæisk oksekødseksport klarer sig bedre end ventet

Større afsætning af oksekød til Japan og Canada hjælper EU's eksport i første halvår.

Det var ventet, at Storbritanniens udtrædelse af EU ville sætte negative spor i EU's eksport af oksekød.

L&F's opgørelse af eksporten i første halvår viser da også en samlet reduktion i rå mængder på 7,7 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Faldet skal tilskrives netop Storbritannien, men når briterne og skotterne trækkes ud af ligningen, er den europæiske eksport vokset med 1,3 procent.

Det er især en større eksport til Canada, som giver fremgang i opgørelsen. Målt på rå mængder har canadierne øget deres import af europæisk okse- og kalvekød med 247 procent. For Japan er der tale om en øget import på 119 procent.

På trods af en lavere eksport i første halvår af 2020, forventer EU-Kommissionen dog, at den samlede eksport af okse- og kalvekød kommer til at ligge to procent højere. Eksporten af levende kvæg formodes imidlertid at falde med fem procent.

EU's import af oksekød er i første halvår faldet med hele 20,1 procent sammenlignet med året før. Den lavere import skyldes hovedsageligt en mindre import fra Storbritannien og Mercosur-landene som følge af ændrede handelsmønstre.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle