Europæiske grisenoteringer i hopla - dansk noteringsfremgang blegner

Europas grisenoteringer spurter frem - dansk notering mister yderligere terræn.

Sidste uges melding om en noteringsstigning på 30 øre for danske slagtegrise vakte formentlig jubel hos slagtegriseproducenterne, men trods fremgangen for noteringen mister den yderligere terræn til de europæiske konkurrenter.

Det viser den ugentlige noteringssammenligning, som den tyske producentforening ISN udarbejder og som Danske Svineproducenter bringer i en markedsorientering.

Med de 30 øre ekstra for slagtegrise kom den danske notering op på 12,78 kroner og indtager dermed en klar femte- og sidsteplads blandt de fem største EU-grisenationer.

Øverst på listen er igen Spanien, der er gået 43 øre frem til 17,49 kroner i indeværende uge. Herefter følger Frankrig, der med plus 50 øre lander på 17,25 kroner. 

Derefter er der et pænt stykke ned til den tyske notering, som er gået frem med 90 øre til 15,99 kroner efterfulgt af Hollands notering, der er steget 89 øre og nu lyder på 15,53 kroner.

Ifølge ISN er det det begrænsede udbud af slagteklare grise, som påvirker noteringerne i positiv retning.

- I de forskellige EU-lande er udbuddet i øjeblikket ikke tilstrækkelig til at dække slagteriernes behov. Slagterierne skal gøre en stor indsats for at fylde deres kapaciteter og for at opnå tilsvarende stigende priser på kødmarkedet. Ifølge forlydender er dette muligt på det europæiske kødmarked, men i eksporten til tredjelande, især til Kina, kan der næppe opnås højere priser, melder ISN.

Der er betydelige kampe om at skaffe slagteklare grise i Tyskland, men også Holland og Østrig har samme udfordringer.

Trods det store tyske prishop på slagtegrise har det ikke resulteret i faldende efterspørgsel fra slagteriernes side. Der meldes i starten af ugen om ekstrem stor efterspørgsel, og den positive pristendens forventes at fortsætte.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle