Europæiske svinenotering i forårshumør - dansk notering står fortsat stille

Den danske svinenotering klarer sig fint i europæisk sammenhæng, men står i modsætning til konkurrenterne stille i uge otte.

Foråret står for døren - både hvad angår kalenderen, men også når det gælder de europæiske svinenoteringer, som i uge otte viser styrke.

Spanien er igen i hopla og springer fra 1,519 til 1,566 euro pr. kg i afregning. Dermed er indtager fortsat førstepladsen, når det kommer til den bedste afregning blandt de fem største EU-svinenationer.

Nummer to er igen Danmark, der fortsat med en uændret afregning i uge otte på 1,465 euro pr. kg. Dernæst følger Frankrig, som har en fremgang fra 1,38 til 1,395 euro pr. kg.

Derefter er der langt ned til Holland, som dog tager et stort spring frem i uge otte fra 1,18 til 1,22 euro pr. kg. Nederst på ranglisten er igen tyskerne, som også oplever fremgang efter tolv uger uden prisændringer. 

Afregningen i Tyskland er hoppet fra 1,136 til 1,159 euro pr. kg.

Medvirkende til fremgangen i afregningen er et faldende udbud af slagtesvin, som giver mindre pres på markedet. Ifølge Danske Svineproducenter nævnes endda et knapt udbud i øjeblikket.

"Den danske notering udvikler sig, modsat udviklingen i andre EU-lande, fortsat uændret. Dog ser man også i Danmark tegn på, at udbuddet af svinekød i Europa gradvist aftager, og den danske udbudspukkel mindskes også. Det forlyder, at svinekødseksporten til Kina og Japan er god. Også fra Storbritannien stiger efterspørgslen", bemærker Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker i en markedskommentar.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle