Europæiske svinenoteringer falder tilbage

De europæiske svinenoteringer er stort set alle sammen gået tilbage i denne uge.

Frankrig er en af de få undtagelser på lande, der i denne uge ikke har sat noteringen for slagtesvin ned.

For der er dømt tilbagetog for mange af de andre europæiske noteringer. Det viser en noteringssammenligning fra den tyske producentforening ISN, som Danske Svineproducenter bringer.

Spanien indtager vanen tro førstepladsen med den bedste notering. Noteringen er faldet fra 2,041 euro til 2,028 euro, mens Frankrig, der fastholder noteringen på 1,728 euro pr. kg, går forbi Danmark på tredjepladsen blandt de fem største svinenationer i EU.

Den danske notering er faldet fra 1,789 til 1,708 euro pr. kg, men det er også rigeligt til en temmelig sikker tredjeplads, idet noteringerne i Holland og Tyskland er faldet endnu mere og i forvejen var langt efter det danske prisniveau. 

Holland holder fast i fjerdepladsen trods et dyk fra 1,562 til 1,472 euro pr. kg. Tyskland går fra 1,516 til 1,426 euro pr. kg. 

ISN melder om mere turbulens, efter at der meldes om svag eksporthandel til Kina. Kinaeksporten har Spanien udnyttet til fulde, men det beskedne noteringsfald i Spanien skyldes angiveligt, at de spanske slagterier kæmper om slagteklare grise.

ISN bemærker, at der fra dansk side berettes om et langsommere tempo for eksporten til Kina, der ellers har kørt på højtryk længe. Samtidig meldes om od eksport til Japan og Australien.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle