Europæiske svinenoteringer fortsætter ned - Danmark afregner nu næstbedst

Svinenoteringer i Frankrig og Spanien går tilbage, mens blandt andre Danmark holder stand.

Nedturene for de europæiske slagtesvinenoteringer er stilnet en smule af efter store fald de seneste uger. 

Dog forhindrer det ikke noteringerne i Spanien og Frankrig i at falde til henholdsvis 1,501 euro og 1,397 euro pr. kg. 

Med tilbagegangen i Frankrig har landet den præcis samme notering som i Danmark, der dermed deler andenpladsen efter Spanien i opgørelsen fra den tyske producentforening ISN.

Fra Danske Svineproducenter er meldingen, at det europæiske slagtesvine- og kødmarked er rigeligt forsynet.

"Den begrænsede slagtekapacitet i Tyskland er stadig i fokus. Selvom der tages små skridt i den rigtige retning, er knuden endnu ikke blevet løst. Overskuddet af svin presser stadig på. Der er stor bekymring omkring slagtningerne hen over juleferien, også i de andre EU-lande," siger producentforeningens markedsanalytiker, Markus Fiebelkorn.

Han melder om, at der er et særligt lavt noteringsniveau i Tyskland og Belgien, der i uge 49 afregner med henholdsvis 1,136 euro og 0,976 euro pr. kg. Det hænger sammen med, at de er afskåret fra at eksportere svinekød til tredjelande på grund af afrikansk svinepest.

Kina er fortsat stor køber af europæisk svinekød:

"Spanske eksportører profiterer stadigvæk af Kinas stærke efterspørgsel efter svinekød. Alene fra januar til september øgede Spanien sin svinekødseksport til Kina med 125 procent. Ifølge forlydender køber Kina rekordstore mængder, men til faldende priser, hvilket p.t. holder den konstante efterspørgsel efter slagtesvin i Spanien oppe. Det hollandske slagteri Van Rooi holdt i sidste uge deres notering stabil med begrundelse i en stærk Kinaeksport, mens andre hollandske slagterier sænkede deres noteringer", bemærker han.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle