Europæiske svinenoteringer igen upåvirket af afrikansk svinepest

Europæiske svinenoteringer er stabile efter de store fald for et par uger siden.

Der skulle tilsyneladende kun en prisregulering til for at stabilisere svinenoteringerne efter udbruddet af afrikansk svinepest i starten af september i Tyskland.

Siden tyskerne gik fra en afregning på 1,416 til 1,216 euro pr. kg i uge 38 er der i hvert fald ikke sket de store prisfald blandt de europæiske svinenationer. Det fremgår af en ugentlig oversigt fra Danske Svineproducenter.

Italienerne er i perioden efter det tyske AFS-udbrud endda gået betydeligt frem og har i en længere periode afregnet højere end Spanien. 

Afregningen i Italien er forsinket en uge, men var allerede i uge 39 på 1,881 euro pr. kg. Til sammenligning er den spanske afregning i både uge 39 og uge 40 på 1,716 euro pr. kg.

Dermed er den spanske afregning fortsat klart bedst blandt de fem store svinenationer og nyder i lighed med andre lande godt af en fornyet eksportinteresse fra Kina.

Frankrig indtager fortsat andenpladsen  med 1,559 euro pr. kg et mulehår foran Danmark, der i uge 39 havde en afregning på 1,531 euro pr. kg. Nederst befinder Holland og Tyskland sig med afregninger på henholdsvis 1,30 og 1,216 euro pr. kg.  

De stabile afregninger er ikke udtryk for et roligt marked, er meldingen fra Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter:

"I hele Europa er markedsinteressenter bekymrede over ændringerne og markedsforskydningerne som følge af fundene og bekræftelserne af de første ASF-mistænkte vildsvin i Tyskland i nærheden af den polske grænse. Efter den første usikkerhed etableres der nye afsætningsveje til svinekødet", siger han.

Coronaen giver også fortsatte udfordringer:  

"I Østrig mangler man slagteripersonale, fordi nogle medarbejdere på en stor slagteri- og forarbejdningsvirksomhed er blevet testet positive. Ifl. den østrigske producentforening VLV kunne de udbudte mængder afsættes alligevel godt pga. en stor efterspørgsel efter svinekød. I Tyskland fører de store krav, som skal inddæmme coronapandemien, til kapacitetsbegrænsninger i slagteri- og forarbejdningsvirksomhederne, hvilket resulterer i ventetid ift. omsætningen af slagteklare svin", fortæller Markus Fiebelkorn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle