Europæiske svinenoteringer rasler ned

Afregningen på slagtesvin er nedadgående for tiden. Dansk afregning er nummer tre blandt de største svineproducerende lande.

Det går den gale vej med afregningen for slagtesvin for tiden.

Det viser den tyske producentforening ISN's prissammenligning af svineafregninger i Europa.

I Spanien er der de seneste uger set betydelige prisfald for svineafregningen, der også faldt i indeværende uge fra 1,599 til 1,55 euro pr. kg. Trods faldet for afregningen fastholder spanierne med afstand den bedste afregning.

Næstbedst er igen Frankrig, der falder fra 1,471 til 1,423 euro pr. kg. Herefter følger den danske afregning, der i opgørelsen, som Danske Svineproducenter har udsendt, er faldet fra 1,437 til 1,396 euro pr. kg.

Herefter følger Holland, der igen klarer sig en smule bedre en Tyskland efter i sidste uge at være ringere på afregningen af slagtesvin end tyskerne.

Holland er i denne uge faldet fra 1,21 til 1,16 euro pr. kg. I Tyskland gik afregningen markant tilbage - fra 1,216 til 1,136 euro pr. kg.

Ud over prisudviklingen hos de fem store svinenationer i EU er det også værd at bemærke, at belgierne, der nu har EU's ord for, at landet er sluppet af med afrikansk svinepest, fortsat kæmper med elendige svineafregningspriser på blot 1,001 euro pr. kg i indeværende uge.

Ifølge Danske Svineproducenter er det de tiltag, der skal forsøge at inddæmme coronapandemien, der er en væsentlig årsag til den vanskelige situation på svinemarkedet.

"Ingen restaurantbesøg, ingen arrangementer, høje hygiejnetiltag på slagterierne og personalemangel er alt sammen faktorer, der tilsammen bevirker uligevægt mellem udbud og efterspørgsel i alle lande", anfører Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, og bemærker, at der ifølge forlydender fortsat er nogle af de danske slagterier, der ikke kan sende svinekød til Kina.

Den meget omtalte udbudspukkel af slagteklare grise i Tyskland er angiveligt ikke blevet væsentligt mindre trods øget kapacitet hos Tönnies med en ny coronatilpasset slagtelinje.

"Slagtekapaciteten udgør generelt fortsat den begrænsende faktor. Det ses ikke kun i Tyskland. F.eks. er antallet af sygemeldte steget kraftigt i Østrig, efter man muliggjorde telefonisk sygemelding. Normalt skal man konsultere en læge for at få en attest ved første sygedag. Også fra andre EU-lande meldes der om overskud af slagtesvin, hvilket afspejles i den generelt høje slagtevægt", nævner han.

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle