Europæiske svinenoteringer står stille efter uger med kraftige stigninger

Frankrig er det eneste land med en slagtesvinenoteringer, der i uge 14 er gået frem.

Mens slagtesvinenoteringerne i flere europæiske lande har stået i stampe i flere uger ovenpå heftige prisstigninger tidligere på året, så har den seneste tid kun været positive takter at spore i Frankrig og Spanien.

For Spaniens vedkommende er der imidlertid også status quo i uge 14, hvor noteringen igen lyder på 1,923 euro pr. kg. Det er et niveau, der er langt over de euopæiske konkurrenter. 

Frankrig er det eneste land blandt de fem største svinenationer i Europa, som i indeværende uge oplever en prisfremgang for noteringen, der er gået fra 1,531 til 1,544 euro pr. kg.

Det ændrer ikke på, at det fortsat er Danmark, der betaler næstbedst for svinekød, idet noteringen igen er opgjort til 1,6 euro pr. kg. 

Sidst på den europæiske rangliste finder man Holland og Tyskland, der i uge 14 betaler henholdsvis 1,502 og 1,446 euro pr. kg svinekød.

Opgørelsen er udarbejdet af den tyske producentforening ISN, og herfra er meldingen, at manglende slagtedage i forbindelse med påske gør, at udbuddet oftest er tilstrækkeligt til at dække efterspørgslen, selv om der er tale om et lille udbud.

På det tyske slagtesvinemarked mangler der impulser fra efterspørgslen, som endnu lader vente på sig som følgende af skiftende vejr, der ikke indbyder til grillaktiviteter.

Noteringsstigningen i Frankrig kædes sammen med et lavt udbud af slagteklare grise og en god efterspørgsel fra slagterierne. Samtidig fortsætter slagtevægten med at falde og er under niveauet i de to foregående år.  

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle