Europæiske svinenoteringer står stille med en enkelt undtagelse

Kun den hollandske slagtesvinenotering går frem på det europæiske slagtesvinemarked, hvor Danmark sammen med Spanien fortsat har førertrøjen på.

De europæiske slagtesvinenoteringer står stort set stille, for i Holland er der en mindre opjustering på en eurocent.

Dermed er Danmark fortsat er spidsen med 1,465 euro pr. kg efterfulgt af Spanien med 1,463 euro pr. kg. Derefter er der igen et pænt stykke ned til Frankring, der afregner med 1,38 euro pr. kg.

Noget længere nede på prisskalaen finder man Holland, der nu afregner med 1,17 euro pr. kg og efterlader dermed fortsat Tyskland på sidstepladsen blandt de fem store europæiske svinenationer.

Tysklands afregning i indeværende uge lyder igen på 1,136 euro pr. kg. 

Trods de stillestående afregninger meldes om en god efterspørgsel fra eksportmarkederne. 

Hollands afregningsfremgang skyldes eksport og en hurtig afvikling af overskudspuklen på levendemarkedet.

"Generelt ser det ud til, at det overskud af udbudte grise, der opstod i mange lande som følge af helligdage og de korte slagteuger, ikke er så stort som frygtet", lyder meldingen fra Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter.

Han oplyser, at der er stor køberinteresse fra Kina, og lande som Spanien, Frankrig og Danmark melder om god eksporthandel.

"Danish Crowns vurdering er, at der generelt er god aktivitet på markedet. Både på slagteriet i Blans og i Horsens udvidede man delvist slagteriernes arbejdstider", siger Markus Fiebelkorn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle