Europæiske svinepriser: Danmark er fortsat nummer tre

Danmark indtager igen en tredjeplads på den europæiske svineprisrangliste.

Reguleringen af den danske svinenotering med virkning fra denne uge har ikke fået indvirkning på den danske placering blandt de bedst betalende svinenationer i EU.

Det viser en prissammenligning, som den tyske producentforening ISN står bag.

For selv om den danske notering går fra 1,641 til 1,668 euro pr. kg er Frankrig igen foran Danmark, idet den franske notering er blevet løftet fra 1,668 til 1,716 euro pr. kg.

Der er fortsat ingen tvivl om førstepladsen, som indtages af Spanien, der afregner med 1,923 euro pr. kg. En notering, der har stået stille gennem mange uger.

Blandt de fem største EU-svinenationer indtager Holland fjerdepladsen med en afregning, der er gået fra 1,431 til 1,441 euro pr. kg i denne uge. Tyskland ligger igen klart i bunden med 1,366 euro pr. kg. Det er stilstand fra noteringen i sidste uge.

I en melding fra ISN peges på, at den europæiske efterspørgsel på svinekød halter som følge af koldt vejr og indskrænkninger for restauranter på grund af coronapandemien.

Den franske fremgang på det seneste forklares med en stigning i slagteklare grise, der sendes til Spanien.

Om den danske prisstigning nævner ISN, at der er ud over stor efterspørgsel fra Kina og andre del af Asien også er et godt salg til Australien.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle