Europæiske svinepriser: Dansk notering går solo og falder

Den danske notering for slagtesvin er i uge tre gået tilbage. Det står i kontrast til andre lande.

Danmark skiller sig negativt ud i uge tre, når det kommer til svinenoteringen. For mens de fire andre store EU-svinenationer holder deres noteringer nogenlunde uændret, falder den danske notering fra 1,311 til 1,271 euro pr. kg.

Frankrig, der de seneste mange uger har haft den bedste notering blandt de fem store svinenationer, fortsætter uændret på førstepladsen med en notering på 1,426 euro pr. kg.

Det er et pænt stykke foran Spaniens notering, der stiger en smule fra 1,366 til 1,368 euro pr. kg.

Efter Danmark placerer Tyskland sig med 1,176 euro pr. kg, og Holland runder feltet af med en notering på 1,15 euro pr. kg.

Fra den tyske producentforening ISN meldes om et fortsat overforsynet europæisk kødmarked, og samtidig er efterspørgslen efter svinekød forholdsvis lav.

Kina sætter fortsat en del af dagsordenen, og landet holder stadig tilbage med at importere svinekød i stor stil. Samtidig er der usikkerhed som følge af omikron-varianten - både hvad angår efterspørgslen og bemandingen på slagterierne. 

Oveni er kommet udbruddet af afrikansk svinepest i Italien, som ifølge ISN har bevirket, at flere lande angivet har stoppet med at importere svinekød fra Italien.  

Italien, der blev ramt af afrikansk svinepest i starten af året, oplever også faldende priser. Oplysninger om noteringen er bagud, så det er noteringen for uge to, der fremgår af oversigten fra den tyske producentforening ISN. Her er registreret et fald fra 1,949 euro pr. kg i uge et til 1,892 euro pr. kg i uge to.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle