Europas svinepriser er gået i dvale

Trods stigende slagtekapacitet i Tyskland er der fortsat stilstand på svineafregningen i Europa.

Udsvingene på svineafregningen er fortsat ganske små for de europæiske svinenationer.

De spanske svineproducenter kan fortsat glæde sig over den højeste afregning på 1,721 euro pr. kg efterfulgt af Danmark med 1,558 euro pr. kg. Det er uændrede niveauer i forhold til de seneste par uger. 

Ifølge Danske Svineproducenter venter branchen på positive prissignaler fra Tyskland, der fortsat afregner med 1,416 euro pr. kg.

"Som det er typisk for sæsonen, er udbuddet af slagtesvin både i hele Europa og specielt også i Tyskland egentligt lavt, dog er puklerne, som opstod pga. Tönnies-nedlukningen, stadig ikke blevet afviklet. Men fordi slagteri- og opskæringsvirksomheden i Rheda-Wiedenbrück igen er ved at hæve antallet af slagtnnger, kan man nu få afviklet yderligere mængder", anfører Danske Svineproducenter.

"Det tyske slagtetal lå på 854.403 i uge 31, hvilket kun er ca. 20.000 lavere, end det var i samme uge sidste år. I løbet af sidste uge steg slagtemængden i Rheda-Wiedenbrück igen, og siden i torsdags har der igen kunnet slagtes 17.000 svin om dagen. Dermed reduceres udbudspuklen hele tiden, så den bedre tilpasses den gode efterspørgsel. Det er imidlertid p.t. svært at sige, om eller hvornår denne udvikling også vil afspejle sig i prisen", forstætter organisationen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle