EUs klimaråd: Vi kan ikke læne os tilbage i klimaindsatsen men skal have flere mål

Danmark er for et fælles Europæiske klimamål om 90 procent CO2-reduktion i 2040.

Indsatsen for klimaet må forstærkes øjeblikkeligt. Sådan lyder udmeldingen nu fra EUs klimaråd.

Her sidder 15 ledende eksperter fra en række europæiske lande og i samarbejde med Det Europæiske Råd og European Scientific Advisory Board on Climate Change har EU's klimaråd i sidste uge offentliggjort en 366 sider lang rapport om fremskridtene i den europæiske klimaindsats.

Den rapport har Information kigget på, og ifølge mediet er konklusionen, at der er brug for endnu et klimamål. For foruden de gældende 2030- og 2050-mål er nødvendigt med et midtvejsmål om at reducere udledningen af EUs drivhusgasser med 90-95 procent i 2040.

Og det forudsætter "en betydelig acceleration af den nuværende hastighed for udledningsreduktioner", skriver EU-klimarådet.

- EU har gjort store fremskridt de senere år for at styrke rammerne for sin klimapolitik. Men at nå klimaneutralitet i 2050 er en kamp mod tiden, og der er ikke tid til, at vi nu læner os tilbage, siger formanden for det europæiske klimaråd, professor Ottmar Edenhofer, der er en af verdens ledende klimaøkonomer.

Mandag drøftede EUs miljøministre i Bruxelles netop at indføre et 2040-mål. Danmark har som det første medlemsland talt for et mål på 90 procent CO2-reduktion i 2040.

/kold

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle