Ewers-brødrene inviterer 1500 gæster til jubilæumsfest

Claus og Hans Otto Ewers indbyder for femte gang til jubilæumsfest, hvor flere af landbrugets topfolk vil tale for forsamlingen.

Danmarks største privatejede korn- og foderstofvirksomhed Brødr. Ewers A/S med hovedkvarter i Sønderborg har for nylig indbudt samtlige landmandskunder og medarbejdere til 170 års jubilæumsfest i Kolding.

De op imod 2000 gæster kan se frem til en særdeles festlig sønderjysk aften i Sydbank Arena i Kolding lørdag 26. maj.

Der bydes på lækker buffet og drikke, masser af underholdning, musik og talere fra blandt andre Martin Merrild, formand for L&F og Povl Fritzner, formand for de sjællandske landmænd og Roskilde Dyrskue.

De to ejere af grovvareselskabet, brødrene Claus og hans Otto Ewers, byder også på øl fra Fuglsang byggeriet i Haderslev – selvfølgelig brygget på Brødr. Ewers eget maltbyg.

Begge ben på jorden

Hans Otto og Claus Ewers er ydmyge i forhold til den vækst, selskabet har oplevet de senere år. De har fortsat begge ben på jorden og holder som femte generation i selskabet fast i den målsætning, som blev formuleret dengang for 170 år siden af deres forfædre – handel med korn og foderstoffer på ærlig vis.

Til gengæld er de også stolte over, at Brødr. Ewers A/S med 165 medarbejdere i dag er den tredjestørste grovvare herhjemme, landsdækkende og med aktiviteter i udlandet.

Et af de sidste skud på stammen er indtoget på Sjælland samt aktiviteter i Kina.

I forvejen er de to sønderjyder velkendte borgere i Sønderborg, hvor korn- og foderstofvirksomheden startede i en købmandsgård på Humletorvet.

Bygningen står der den dag i dag, dog ikke i sin oprindelige form. Købmandsgården blev nemlig bombet i 1864 i forbindelse med slaget på Dybbøl og genopbygget med beboelse, kontor og lagerrum. Men det er her, historien om Brødr. Ewers starter.

Virksomheden drives i dag af femte generation, og det er femte gang, der indbydes til jubilæumsfest.

”Vi glæder os til at byde de mange gæster velkommen. I det daglige arbejder vi for dansk landbrug og danske landmænd, men der skal også være stunder, hvor vi kan være sammen og more os og have det rart. Derfor er vi meget glade for, at så mange landmandskunder og medarbejdere har taget imod invitationen og vil bidrage til, at det bliver en festlig aften,” siger Claus og Hans Otto Ewers. 

Faktaboks

  • Brødr. Ewers med hovedkvarter i Sønderborg er totalleverandør af alle grovvarer og mange følgeprodukter til landbruget.
  • Virksomheden har en årlig omsætning på ca. 1,5 mia. kr., hvoraf en årlig foderproduktion på 300.000 tons udgør en væsentlig del.
  • Med en historisk baggrund i det sønderjyske er Brødr. Ewers naturligt stærk repræsenteret i Syd- og Sønderjylland men er også landsdækkende.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle