Få slagtesvin dør under transport til slagteriet

En ny rapport fra Teknologisk Institut viser, at dødeligheden fortsat er begrænset ved indtransport til slagterierne.

Antallet af slagtesvin, der dør i forbindelse med indtransport og opstaldning på slagterierne, fortsætter på et lavt niveau.

Det fremgår af Ticans nyhedsbrev, hvor Teknologisk Instituts årlige statistisk over dødeligheden er under lup.

Det Tönnies-ejet slagteri stiller sig tilfreds med, at 264 svin ud af knap 3,5 mio. døde ved indtransport eller opstaldning på Ticans slagterier.

"Det svarer til en samlet dødelighed for indtransport og opstaldning på 0,08 promille, hvor landsgennemsnittet er 0,1 promille", fremgår det af nyhedsbrevet.

Det aktuelle niveau for døde slagtesvin er på niveau med det, der er set det seneste årti. Derimod er niveauet betydeligt lavere end først i 1980’erne, da den samlede dødelighed dengang var cirka 1,3 promille.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle