Fåreavler stopper af frygt for ulve

I Gudum nord for Holstebro har fåreavler Poul Andersen sat sine får til salg. Det er bedre, end at ulvene i området tager dem.

Fårene er af første klasse og har vundet flere priser, men nu sætter fåreavler Poul Andersen fra Gudum sine får til salg af frygt for, at de bliver ofre for ulveangreb.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Poul Andersen har i flere år haft fåreavl, men i den seneste tid har hele fåreflokken været sat til salg. Det skyldes ifølge fåreavleren frygten for ulveangreb.

Han har allerede solgt otte moderdyr fra og regner med at sælge de resterende to væddere og vædderlam fra.

"Jeg vil ikke kunne tage trykket af at finde mine dyr halvdøde eller med indvoldene hængende ud. Det er dyr, jeg går og passer og plejer fra de var små. Så vil jeg hellere sælge dem og håbe, de kommet et godt sted hen", siger han til Dagbladet Holstebro-Struer.

Poul Andersen fortæller, at der er blevet set flere ulve i nærområdet, men eftersom fåreavleren ikke ligger i smørhullet af den efterhånden velkendte ulvezone i Midt- og Vestjylland, kan han ikke få tilskud til at bygge ulvesikrede hegn rundt om sine jorder.

"Jeg forstår ikke, at man ikke må tage magten fra ulven. Jeg kan mærke med mig selv, at jeg får det elendigt ved tanken om, at de skulle blive taget. Når den er blevet set i området, tænker jeg meget på dyrene, når jeg kører hjemmefra, siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle