Fåreavlere klager til minister over voldsom gebyrstigning

Danske Fåreavlere beder om en bagatelgrænse for at slippe for gebyr, der har vokset sig voldsomt stort på få år.

Danske Fåreavlere klager nu i et brev direkte til fødevareministeren over en voldsom stigning i gebyret for at have lov til at transportere dyr under otte timer.

Fra 2019 til 2021 er gebyret steget fra 2.510 kr. til 6.986 kr, og det rammer de hobbyavlere hårdt, som bare bruger deres tilladelse få gange om året - dette har LandbrugsAvisen tidligere beskrevet.

Formanden for fåreavlerne, Bjarne Wohlfahrt, påpeger i brevet, at gebyret er ens for de helt små avlere og så for professionelle transportører, der dagligt transporterer tusindvis af grise.

"Denne urimelighed taler for, at der indføres en bagatelgrænse ved egentransport af egne dyr i egne køretøjer. I Holland er det således tilladt, at landbrugere kan transportere indtil 10 får uden autorisation", skriver formanden i brevet. 

Til LandbrugsAvisen har fåreavlerne tidligere påpeget, at det kan gå ud over dyrskuerne, hvis flere dropper tilladelsen og dermed ikke må transportere deres dyr.

Venstres Erling Bonnesen har desuden stillet spørgsmål til sagen til fødevareminister Rasmus Prehn (S), og disse afventer stadig svar.

Faktaboks

Læs hele brevet fra fåreavlerne til ministeren her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle