Færre fyringer hos Danish Crown

Det er blandt andet afspadsering og naturlig afgang har været med til at reducere antallet af fyringer hos Danish Crown i Horsens.

I slutningen af juni blev det meldt ud at 175 medarbejdere stod til at miste deres job på slagteriet i Horsens på grund af det lave antal grise. Efter yderligere beregninger og forhandlinger er det tal nu reduceret til 125 medarbejdere.

"Selvom det er en trist situation, er det trods alt positivt, at vi har kunnet reducere antallet af afskedigelser. Det glæder mig", udtaler fabrikschef Jesper Frandsen i en pressemeddelelse.

15 af de 50 har selv sagt op, blandt dem er flere nyere medarbejdere.

Jesper Frandsen fortæller derudover, at slagteriet har en stor mængde hensættelsestimer, også kaldet afspadsering, som skal afvikles inden nytår i år. I stedet for at hente afløsere ind, har man valgt at holde på de eksisterende. På den måde kan 25 personer beholde deres job.

Men det mener Jepser Frandsen ikke er at skubbe problemet foran sig.

"Nej, for de 25 kan håndteres ved naturlig afgang i løbet af efteråret", udtaler han.

Det sidste sted, hvor det er lykkedes at begrænse antallet af afskedigelser er blandt håndværkerne.

"Vi vil i større udstrækning bruge vores egne håndværkere. På den måde har vi halveret antallet fra seks til tre", siger Jesper Frandsen.

De berørte medarbejdere får besked allerede fra i dag, torsdag og fredag. Produktionsmedarbejderne fratræder den 20. september.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle