Færre storskader i landbruget pynter i stort forsikringsselskabs regnskab

Topdanmark kommer ud med højt resultat, selv om det rekordvåde vejr trak ned. Landbruget fik færre storskader.

2019 endte som et godt år for Topdanmark, selv om året var usædvanligt vådt.

Forsikringsgiganten, der også er store på landbrug, kom ud af året med et overskud på 1.547 mio. kr. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Det var bedre end både resultatprognosen for 2019 på 1.300-1.400 mio. kr. og en forbedring på 216 mio. kr. i forhold til resultatet i 2018.

Det skyldes ifølge Topdanmarks administrerende direktør, Peter Hermann, fremgang på flere af de store forretningsområder. Imens trak både flere regnvejrsskader og lavere renter fra.

”I skadeforsikringsforretningen er fremgangen båret af et bedre forløb på landbrugs- og erhvervsområdet bl.a. på grund af færre storskader. Derimod trak det rekordvåde vejr i 2019 resultatet ned. Topdanmark havde  50 procent flere regnvejrs- og skybrudsskader på ejendomme i forhold til årene i perioden 2016-2018. Herudover oplever vi flere skader på syge- og ulykkesområdet, ligesom det lavere renteniveau også påvirker negativt", udtaler adm. direktør Peter Hermann.

Topdanmark brød sidste år med den hidtidige Danske Bank om formidling af forsikringer. I stedet er det fra årsskiftet nu Nordea, samt også distributionsaftaler med Sydbank og Coop, der skal levere nye kunder.

Livsforsikringsområdet viste høj vækst, melder Topdanmark samtidig.

Bestyrelsen stiller forslag om et udbytte til aktionærerne for 2019 på 1.530 mio. kr. Det svarer til 17 kr. pr. aktie og til en udbytteprocent på 5,4 procent.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle